MARCO POLO I., II., III.

Benátska karavána / Za veľkým múrom / Tiger morí

Marco Polo

Muriel Romana

Vydalo: Slovart, Bratislava, 2003

Stav:  veľmi dobrý, neautorské venovanie

Jazyk:  slovenčina

Preklad:  Marta Činovská

Autor obálky:  Daniel Markovič

Strán:  920

9,00 

Dostupné

Krátky popis:

Príbeh tejto knihy je o putovaní, ktoré trvalo viac ako rok, kým benátska karavána prešla končinami Ázie, po Hodvábnej ceste, kde striehli mnohoraké nebezpečenstvá. Slávne a mocné mesto benátskeho dóžu a tajomný Peking, v 13. storočí známy ako Chanbalio, delilo pätnásťtisíc kilometrov. Pätnásťtisíc kilometrov putovania spaľujúcimi alebo mrazivými púšťami, prekonávania vysokánskych priesmykov Himalájí, kde Marco a jeho spoločníci dokázali vzdorovať tým najstrašnejším skúškam zúriacich prírodných živlov. Ako vyslanec pápeža Gregora X. a tajný posol Ilchána Abagu musel Marco prekonať mnoho nástrah, ktoré mu prišli do cesty, či to boli zlí ľudia, lúpežníci, mongolskí nepriateľskí bojovníci alebo špióni, aby mohol ísť za svojím snom. V náručí otrokyne s mandľovými očami objavil lásku. A keď karavána dorazila pred Veľkého chána, z horkokrvného a bezstarostného chlapca bol odvážny muž, dokonca najslávnejší cestovateľ, hoci to vtedy ešte ani on sám netušil.
Keď Marco Polo odišiel z Benátok a vydal sa spolu so svojím otcom a strýkom na dlhú a strastiplnú cestu do Číny s posolstvom chánovi Chubilajovi, bol nezrelým mladým chlapcom. Tisíce kilometrov putovania a vzdorovania tým najrozličnejším nebezpečenstvám ho zocelili na muža. Niekoľko rokov strávených na dvore najmocnejšieho vládcu obrovskej ríše mu prinieslo množstvo vedomostí a priazeň samotného chána mu umožnila získať aj vplyvné postavenie. Stal sa guvernérom Veľkého chána v jednej z čínskych provincií a vojnovým vyslancom pri ťažení do Japonska. Marco počas siedmich rokov, čo strávil v Číne, prežil množstvo priam neuveriteľných dobrodružstiev, zoznámil sa s celkom inou civilizáciou, kultúrou a zvykmi. Vďaka krásnej čínskej kurtizáne Xiu Lan objavil nielen rafinované umenie lásky, ale napokon aj svojho syna.

Posledný diel úspešnej trilógie. Marco Polo sa teší na dvore Veľkého chána mimoriadnej priazni. Chubilaj mu zveruje tajné poslanie: spísať Históriu ríše. Sekta Bieleho lotosu splieta sprisahania a intrigy. Syn Marca Pola sa ocitne v sieti sprisahania proti vladárovi. S vyprahnutou dušou opúšťa s rodinou Čínu. Rozprávanie o rokoch 1282 až 1324, je príbehom muža, ktorý sa stal legendou a inšpiráciou ďalších veľkých cestovateľov od Krištofa Kolumba po Magalhaesa.

Sledujte nás na Facebooku